Dutschke, gods hills road "GHR" 2017

210,00  DKK
På lager

GHR er en forkortelse for Gods Hill Road, gaden som Dutschke holder til på lidt udenfor Lyndoch.

Druerne kommer fra 4 marker langs Gods Hill Road : Gods Hill Vineyard, Max's Vineyard, Daphne's Villa Vineyard og Benno's Vineyard. De 4 marker er høstet på 4 forskellige dage i marts måned. Vinen er en fuld-fart-derudaf shiraz med toner af mørke bær, blommer og en let pebertone.

I starten af det 19. århundrede omfattede denne gård blot et par tønder land med vinstokke ud af de over 70 tønder land. Det resterende areal blev brugt til afgrøder og græsning for kvæg. Men i starten af 1930'erne købte Oscar Semmler gården og udvidede med det samme det areal der var underlagt vinstokke. Dengang blev langt hovedparten af druematerialet anvendt til at producere forstærkede vine.

Oscars søn Ken returnerede til Barossa Valley i de tidlige 70'ere efter at have været kamppilot nder Vietnam krigen. I 1975 gik Ken i gang med plante shiraz stokke. Shiraz vinene var allerede dengang hans favoritter.... Idag består de små 45 tønder land af ca 1/3 shiraz, resten udgøres af merlot, cabernet sauvignon og chardonnay. Hovedparten af de producerede druer frasælges til kolleger i Barossa Valley, imens det bedste af det bedste ingår i Dutschkes egne vine.

I 1990 besluttede Ken og hans nevø Wayne at begynde en egen vinificering under mærket WillowBend. Dengang gik langt hovdparten af druerne til Mildara Blass. Men i 1998 meldte amerikanerne sig på banen med en interesse i en direkte import og de besluttede at ændre navnet til Dutschke og investere i mere udstyr til egen produktion.

Specifikationer
Varenr.Aus2