Dutschke, Old Codger

185,00  DKK
På lager

En dessertvin lavet på druerne verdelho, grenache, shiraz, palomino, muscat frontignac og muscadelle fra Langhorne Creek (80%) og Barossa (20%). Fadene som vinene stammer fra har en gennemsnitsalder på 8 år og vinen holder 18% efter at vinen er justeret med druesprit.

90 point hos The Wine Advocate

I starten af det 19. århundrede omfattede denne gård blot et par tønder land med vinstokke ud af de over 70 tønder land. Det resterende areal blev brugt til afgrøder og græsning for kvæg. Men i starten af 1930'erne købte Oscar Semmler gården og udvidede med det samme det areal der var underlagt vinstokke. Dengang blev langt hovedparten af druematerialet anvendt til at producere forstærkede vine. Oscars søn Ken returnerede til Barossa Valley i de tidlige 70'ere efter at have været kamppilot nder Vietnam krigen.

I 1975 gik Ken i gang med plante shiraz stokke. Shiraz vinene var allerede dengang hans favoritter.... Idag består de små 45 tønder land af ca 1/3 shiraz, resten udgøres af merlot, cabernet sauvignon og chardonnay. Hovedparten af de producerede druer frasælges til kolleger i Barossa Valley, imens det bedste af det bedste ingår i Dutschkes egne vine. I 1990 besluttede Ken og hans nevø Wayne at begynde en egen vinificering under mærket WillowBend. Dengang gik langt hovdparten af druerne til Mildara Blass. Men i 1998 meldte amerikanerne sig på banen med en interesse i en direkte import og de besluttede at ændre navnet til Dutschke og investere i mere udstyr til egen produktion.

Specifikationer
Varenr.port1