J. Charpentier, Cuvée Pierre-Henri

630,00  DKK
På lager

Druesammensætning: 100% Pinot Meunier

Druerne kommer udeukkende fra gamle vinstokke med en alder på mere end 50 år. Navnet "Pierre Henry" er en kombination af navnene på vore forfædre, som begyndte dyrkning af vinstokke i det tidlige 20. århundrede.
Har mørke gult skær med rosa nuancer, i næsen findes ristet brioche, intens og smagfuld. Overall en meget kraftig og udtryksfuld champagne som ledsager de fleste måltider til perfektion. 


Charpentier har ca. 12 hektar vinmarker. Familieforetagendet blev etableret i 1920, og produktionen styres i dag af yngste generation Jean Marc Charpentier. Den samlede produktion er i dag godt 100.000 flasker årligt. Charpentier har en ekstremt klassisk tilgang til produktionen af champagne, og arbejdet i vinmarken sker med fokus på balanceret og mest mulig skånsom dyrkning. Druerne høstes manuelt og der bruges ingen kunstgødning. Vinstokkenes gennemsnitsalder er på 25 år, og plantetætheden er på 10.000 vinstokke pr. hektar.

Champagnen er blandet af typisk 2-3 årgange. Stilen hos Charpentier er meget frugtede og rige vine, med en stor kompleksitet. I næsen er det mandler, brød og tørret frugtet, men også mineraler og røgede toner præger vinen. I munden er der en fyldig cremet frugt, og igen toner af tørret frugt.

Specifikationer
Varenr.champ7