J. Charpentier, Rosé Brut Prestige

340,00  DKK
På lager

Druesammensætning: 60% Pinot Noir, 20% Pinot Meunier & 20% Chardonnay. Blandet af vin fra 3 forskellige årgange, og lagret op til 30 måneder på gården. 10% af druerne vinificeres rødt (fra de ældste Pinot Noir og Pinot Meunier stokke som har en alder +50 år).

Charpentier har ca. 12 hektar vinmarker. Familieforetagendet blev etableret i 1920, og produktionen styres i dag af yngste generation Jean Marc Charpentier. Den samlede produktion er i dag godt 100.000 flasker årligt. Charpentier har en ekstremt klassisk tilgang til produktionen af champagne, og arbejdet i vinmarken sker med fokus på balanceret og mest mulig skånsom dyrkning. Druerne høstes manuelt og der bruges ingen kunstgødning. Vinstokkenes gennemsnitsalder er på 25 år, og plantetætheden er på 10.000 vinstokke pr. hektar.

Champagnen er blandet af typisk 2-3 årgange. Stilen hos Charpentier er meget frugtede og rige vine, med en stor kompleksitet. I næsen er det mandler, brød og tørret frugtet, men også mineraler og røgede toner præger vinen. I munden er der en fyldig cremet frugt, og igen toner af tørret frugt.

Specifikationer
Varenr.CHAMP prestige rose