L.A. Cetto, "Nebbiolo", 2015

155,00  DKK
På lager

100% nebbiolo, 14% alkohol.

Fra Baja California i det nordvestlige mexico. "Den mexicanske Barolo". mørke druer og fyldig som bare fanden, en barolo på speed! Her oplever man virkelig hvordan det mexicanske klima påvirker den norditaliensk drue. Bakende varm sol som bager ned uden nåde og giver en fed fornemmelse af solbær til vinen.

 

I Mexico har man dyrket vin lige siden de første kolonister tog landet i besiddelse, som de stjal fra de indfødte. Vinproduktionen indledtes i 1526 og blev en kæmpe succes. Men den spanske konge blev bange for konkurrencen og forbød, på værste imperialisme stil, vinproduktion i landet. 

Det varede indtil Mexico blev uafhængigt i 1821.  

De bedste mexicanske distrikter ligger i Baja California, ved Stillehavskysten. Baja California, står for ca.  80 - 90% af vinproduktionen i Mexico. 
 
Og i Baja California ligger da også vinhuset L. A. Cetto, der er landets ubestridte foregangsfirma i udviklingen af mexicansk vin. Firmaet blev etableret i 1928 af den italienske immigrant, Don Angelo Cetto, der medbragte sin vinviden fra Italien. I dag er det 3. generation, der driver det prestigefyldte vinhus, som i dag har status som Mexicos i særklasse bedste producent. 

Specifikationer
Varenr.MEX l.a. cetto nebbiolo