L.A. Cetto, zinfandel

89,00  DKK
På lager

100% zinfandel, 14% alkohol. Der er lidt snyd over den her vin. For under en 100-lap får du ”californisk” zinfandel til en værdi af 130 kr!  Den er bare dyrket i Mexico på Baja California. Varmt klima. Kraftig vin. Voldsom Volvo! Røde og sorte frugter i smagen og lang eftersmag. Til vildt eller pastaretter med sødmefuld sauce. Den er også god til cremefuld suppe eller kraftige oste. 

I Mexico har man dyrket vin lige siden de første kolonister tog landet i besiddelse, som de stjal fra de indfødte. Vinproduktionen indledtes i 1526 og blev en kæmpe succes. Men den spanske konge blev bange for konkurrencen og forbød, på værste imperialisme stil, vinproduktion i landet. 

Det varede indtil Mexico blev uafhængigt i 1821.  

De bedste mexicanske distrikter ligger i Baja California, ved Stillehavskysten. Baja California, står for ca.  80 - 90% af vinproduktionen i Mexico. 
 
Og i Baja California ligger da også vinhuset L. A. Cetto, der er landets ubestridte foregangsfirma i udviklingen af mexicansk vin. Firmaet blev etableret i 1928 af den italienske immigrant, Don Angelo Cetto, der medbragte sin vinviden fra Italien. I dag er det 3. generation, der driver det prestigefyldte vinhus, som i dag har status som Mexicos i særklasse bedste producent. 

Specifikationer
Varenr.L.A. Cetto, zinfandel 2018