Sesti, "Grangiovese", 2020

169,00  DKK
På lager

En klassisk ung rødvin fra montalcino på 100% Sangiovese druer, Ligger på fad i mellemstore egetræsfade i 12 måneder.

Har en kraftig og livlig bouquet, hvor man ikke kan tage fejl af den unge sangiovese drue.

(Det ene billede er årgang 2006)

Grundlæggeren af vingården,Giuseppe Sesti, er uddannet kunsthistoriker, men i 70’erne først og fremmest kendt som ekspert i historisk astronomi. I 1975 købte han den lille ruin Castello di Argiano i det sydlige Montalcino. Gennem årene blev gården renoveret, men det var først i starten af 90’erne han besluttede målrettet at lave sin egen Brunello di Montalcino.

Han indså i løbet af 80’erne, at hans viden om historisk astronomi og klassisk kultur indeholdt en mængde nyttige informationer både om landbrug generelt og vinproduktion i særdeleshed, og ønsket var at kombinere denne traditionelle viden med den moderne vinteknik. Giuseppe har i dag udviklet sin egen meget personlige filosofi om dyrkning, vinifikation, økologi og biodynamik.  Ikke indgriben og månefaser er nøgleordene, men han vil hverken betegnes som biodynamikker eller certificeres som økolog.

Sesti er en af områdets absolutte traditionalister. Vinene laves uden påvirkning af modeluner og overdreven brug af teknik. Vinene lagres således traditionelt på store og mellemstore botti (2500 liters slovenske fade) - der anvendes ingen barriques. Sesti’s vine er blandt de mest elegante og på mange måder letteste fra Montalcino. 

Specifikationer
Varenr.ita29